Katteblog


Stjernekuldet solgt

Så blev også Perseus fra Stjernekuldet solgt og der er ikke flere killinger, der skal sælges i denne omgang. Perseus skal nyde hans liv sammen med en sød familie på 4 og deres hellige birma pige, som netop har mistet sin halvbror. Her vil han uden tvivl blive forkælet og puslet om til den store guldmedalje. 

Jeg har fundet to perfekte hjem til mine killinger og får jævnligt billeder og opdateringer af deres nye liv. Som opdrætter varmer det rigtig meget, at se hvor meget glæde de små bimser giver deres mennesker og hvor glade deres nye mennesker er for dem. Så er missionen fuldført :)

Jeg har netop set billederne igennem fra killingetiden og det er jo næsten åndsvagt, så mange jeg har fået taget :) Flere steder kan jeg bevæge mig hurtigt gennem en billedrække og få den samme fornemmelse, som når man ser bevægelse i en tegning, ved at flippe hurtigt igennem en række papirer. Jeg har siddet med smil om munden under hele touren i billederne, mens jeg har genopfrisket minder af små bløde poter, skæve sovestillinger, kluntede bevægelser og små uskyldige udtryk. Jeg elsker det :)

Til efteråret i 2019 håber jeg igen på killinger :) Jeg skal på herrejagt og finde et godt match til enten begge eller en af pigerne - og så rømmer jeg plads på computeren til nye billeder :)

IMG 1309


Cassiopeia bliver hjemme

Der er nu næsten gået 6 måneder siden mit første kuld blev født. Andromeda er solgt til et dejligt hjem i Fredericia, hvor hun har det som blommen i et æg hos familien og deres to store katte.  Vi har stadig to af killingerne hjemme. Cassiopeia skal blive boende og indgå i mit avlsarbejde, mens Perseus stadig leder efter et nyt hjem, hvor han kan charme sig ind. 

Det har været en fantastisk tid med killingerne. Vi elsker de små størrelser i huset. De giver så megen glæde og så mange sjove stunder, at vi glæder os rigtig meget til næste kuld. Hvornår det bliver, har jeg ikke taget beslutning om endnu. Men højst sandsynligt til efteråret 2019. 

Vi er også meget begejstret for racen, som i den grad er social, kærlig og tillidsfuld. Til sammenligning med vores skovkatte gennem tiden, så har vi aldrig haft så meget kat på skødet og i sofaen, som efter vi har fået bimser. Intellektet er nok højere hos skovkatten, men vi elsker bimsen for det den byder ind med :). 

Dolly har fået killinger

IMG 0567 2

3 søde små hvide killinger ligger nu og putter med Dolly. 2 piger og 1 dreng. Dolly er en pragtfuld mormis, og passer på dem lige efter bogen. 

Fødslen startede onsdag aften og Dolly arbejdede i fin ro med sine veer. Det blev dog klart som tiden gik, at hun ikke kunne føde den første killing. Derfor tog jeg kontakt til dyrlægen som kunne konstatere, at den første killing ikke flyttede på sig. Så det blev en hurtig beslutning om kejsersnit. 

Dolly og jeg tilbragte natten på dyreklinikken sammen med en fantastisk dyrlæge og hendes assistent. 4 killinger blev reddet ud. Assistenten og jeg gjorde vores bedste for at gnubbe og puste liv i dem alle sammen. 3 killinger kom til live, men den 4. stod ikke til at redde. Og vi kæmpede endda en lille time. Dette var også killingen, der skulle være født først. Dyrlægens teori er, at den kan have været død inden og dermed sat skub i fødslen - som faktisk allerede skete på 62. dag. Og som død killing har den ligget forkert til en fødsel. 

Status nu en uge efter er, at Bimse har 3 pragtfulde killinger, som alle tager på i vægt - i deres eget tempo. Drengen er helt klart den mest grådige af dem alle og pigerne kommer trip trap efter. De har ingen navne endnu, men det arbejdes der på :)

Det er mit ønske, at beholde en pige selv, hvis de bliver fine. De øvrige to sælges til kæl - og jeg lover, at det bliver skønne kælekatte :)

Forår og måske killinger på vej

Siden sidst - og det er et stykke tid siden - har Dolly været på 2 udstillinger og har igen fået ros. Hun fik hendes første Cac på udstillingen i Nyborg, men var den yngste pige og havde derfor lidt svært ved at klare sig videre. Hun kommer stærkt igen på et andet tidspunkt :)

Udstillinger er dog sat på standby det næste stykke tid, for Dolly har været på herrebesøg. En fantastisk italiensk herre Code Di Zucchero Babington - med øjne så blå som azurblåt hav. Smuk og kraftig hankat hele vejen rundt - billedet taler for sig selv :). Jeg takker hans ejer Charlotte fra opdrættet DK Amos mange gange for muligheden og er virkelig spændt på, hvad denne kombination kan give.
Vi glæder os meget til at få killinger i huset igen!

Jeg mangler stadig at få opdateret sider vedr. killingekøb osv, men har du spørgsmål i den retning, så kontakt mig her. 

I dag har været en skøn forårsdag og kattene har givet den maks gas ude i haven. Jeg var med et stykke tid bag kameraet - og her ser I Dolly og Max blive helt kåde i solen.

UntitledUntitled 2Untitled 3Untitled 6Untitled 4Untitled 5Untitled 7Untitled 8Untitled 10


 

Udstilling i Hedensted

Hele familien tilbragte lørdag i Hedensted til Jyraks katteudstilling. Omdrejningspunktet var vores smukke birmapige Fröhlich´s Dolly Parton. Det er år siden, jeg sidst har været på udstilling, men det var rigtig hyggeligt at være tilbage i haller fyldt med atmosfæren af katteentusiaster :) Heldigvis var Beata (Dollys opdrætter) og et par gammel kendte opdrættere også med, så jeg kunne få genopfrisket nogle af procedurerne og reglerne. 

Det blev mildt sagt en meget positiv oplevelse. Dommeren var virkelig begejstret for Dolly og roste hende højt. Jeg tør godt sige, at både min datter og jeg samt Beata var slemt stolte af hende. Det tog dommeren noget tid at vælge hans nominering mellem Dolly og en værdig modstander. Desværre blev det ikke Dolly denne gang, men han så en lyserød fremtid foran hende. Min datter havde en fantastisk dag og vil gerne afsted igen. 

Dagen derpå i billeder :)

IMG_0541IMG_0552IMG_0545IMG 7127IMG_0548


Online igen

Så er min hjemmeside oppe at køre igen. Den har været igennem nogle faser på det sidste og har stået helt i stampe i lang tid. Men nu er der igen et formål med siden og derfor er den nu online igen - med et nyt look. 

For få uger siden besøgte vi Beata og hendes hellige birmaer fra opdrættet DK Frölich´s.  Vi vendte hjem igen, med den skønneste hellige birma pige, og det er planen, at Dolly på sigt skal starte mit katteopdræt op igen i det små. 
Vi er meget glade for den tillid Beata har vist os og lover, at vi nok skal passe godt på Dolly :) 
I kan læse mere om Beata og hendes smukke katte her. 

Formålet er derfor primært kattene, men når jeg nu alligevel bruger tid på at få min hjemmeside op at køre igen, så har jeg tilføjet kager, en blog og løb. Bloggen er bare et smart ord for nyheder og løb har jeg ikke lige besluttet, hvordan det skal fylde. 

Så derfor - hjemmesiden er under opbygning mange steder endnu - giv tid, så når jeg det nok :) 


© Maja Lund Dalgaard